UK Watch Forum banner

Moja mała kolekcja Seiko jest kompletna

639 views 20 replies 18 participants last post by  Caller.  
#1 ·
Dzięki całkiem wspaniałemu @Faze udało mi się nabyć od niego dawno zaginiony zegarek, który posiadałem w 1999 roku (cyfrowy s640-4070), i skompletowałem moją małą kolekcję Seiko.

Image

Image

Jak widać, uwielbiam chronografy, ale po prostu uwielbiam też detale i różnorodne wyglądy zegarków Seiko.

Być może będę musiał kupić drugie pudełko na kolejne 6 zegarków w tym tempie, ale pomyślałem, że podzielę się tym, gdzie jestem do tej pory.

Pozdrawiam
Dan.

#3 ·
ukończyłem teraz moją małą kolekcję Seiko
To świetna kolekcja, kilka interesujących i niezwykłych zegarków, których nie widzimy często, jeśli w ogóle.

Nie zwracaj uwagi na @Davey P, drugie pudełko na zegarki da ci coś, do czego będziesz dążyć. „Kompletny” to słowo, które nie liczy się w przypadku kolekcji.

#7 ·
Naprawdę piękna kolekcja zegarków Seiko i miło, że przebija przez nie estetyczny motyw, z wyjątkiem chronografu z żółtą tarczą, który zdaje się lśnić swoją niezależnością. Mam nadzieję, że będziesz kontynuować kolekcjonowanie, powoli budując dla nas podobnie doskonałą drugą serię zegarków do obejrzenia.(y)

#13 ·
Dzięki za miłe komentarze wszystkim. Kolekcja rozpoczęła się od białej tarczy Arctura, którą mam od 15 lat. Kilka lat później kupiłem czarną.

Klejnotem koronnym jest SLQ007 na lewo od żółtej tarczy Pogue. Kupiłem ją w całkiem dobrej cenie i jest moją ulubioną ze względu na szaloną estetykę. Chciałbym posiadać wszystkie modele SLQ z lat, ale wszystkie są dość drogie. Istnieje rzadka tytanowa wersja mojej z żółtymi wskazówkami, bardzo rzadka.

Prospex jest prawdopodobnie najładniejszy, ponieważ ludzie mówią, że to po prostu taki oszałamiający zestaw tarcz.

Jest jeszcze kilka innych seiko, których bym nie pogardził, ale na razie jestem zadowolony z tych 6. Jednym, który absolutnie bym uwielbiał, jest Seiko Discus Burger. Co za zegarek…!

Image

Pozdrawiam
Dan.